על יובל

יובל למד בבית הספר היסודי "רחביה" בירושלים, המשיך בבית הספר התיכון "גימנסיה רחביה" והיה חבר בתנועת הצופים בשבט "מצדה". הוא גוייס לצה"ל בנובמבר 1981 והוצב בחטיבת "גולני". אחרי בדיקה רפואית הוא הועבר לשרת במשטרה הצבאית. יובל עשה מאמצים בלתי נלאים לחזור ולשרת ב"גולני", ואכן, הדבר עלה בידו.

יובל אהב את שבילי הארץ ונופיה והוא אהב את עברה הטמון בעתיקותיה. בשל אהבתו זו הוא הרבה לטייל במסגרת חוגי סיירות ועם חברים. בשל אהבתו לטייל הפך "בית נחמיה", המרכז הירושלמי לחוגי סיירות, לביתו השני בשנות חייו האחרונות. יובל רצה להנחיל את אהבתו לטיולים גם לאחרים. הוא הדריך בהתנדבות נערים בשכונה ירושלמית ביסודות הניווט והטופוגרפיה. על פעילותו במסגרת "בית נחמיה" הוא קבל לפני גיוסו לצה"ל מגן הוקרה ותעודת הצטיינות.

בשל אהבתו לעתיקות הארץ הוא השתתף בחופשותיו מבית הספר בסקר ארכיאולוגי בנגב ובחפירות קדש ברנע. ספר של גדעון אבני המסכם את הסקר בהר שגיא הוקדש לזכרו.

פרופ' אפרים שטרן, עורך האנציקלופדיה החדשה לחפירות ארכיאולוגיות בארץ ישראל, כתב בהקדמה למפעל זה:
"ככל עורך אני סקרן לדעת למי אני עמל. על פי התגובה וההדים להופעתה של האנציקלופדיה הקודמת כבר ידעתי עד כמה דרושה האנציקלופדיה החדשה לכל העוסקים בעברה של ארץ ישראל ולכל חוקרי תולדותיה. אולם לעניין זה גופו יש לי מעין זיכרון פרטי הקשור דווקא באוהבי תולדות ארץ ישראל שאהבתם אינה אומנותם. זה שנים רבות מלווה אותי דמותו של נער צעיר שהכרתי, יובל גוטפרוינד שמו. יובל ז"ל ידע, כמעט בעל פה, את כל תוכנה של האנציקלופדיה הקודמת.
הוא נפל על משמרתו בעודו צעיר לימים. לזכרו ולכל הדומים לו, צעירים כקשישים, אני מקדיש את חלקי במפעל זה."


דברים שאמר ערן דולב בסוף הטיול לזכר יובל, 1.11.2003